Кіровоградську область планують перейменувати

Депутати вже узгодили нову назву.

Незабаром у з карти України може зникнути Кіровоградська область – один з небагатьох географічних об'єктів, до якого досі не доходили руки влади в процесі декомунізації. У Верховній Раді зареєстрований законопроект №8380, який пропонує перейменувати регіон, передає Ukr.Media.

Немає жодних сумнівів, що пропозиція знайде загальну підтримку серед нардепів і не залежиться на полицях в Раді. Адже внесений до парламенту проект підписаний іменами понад сотні народних обранців. Востаннє така одностайність вони виявляли, коли подавали пропозицію про перейменування Дніпропетровської області в Січеславску.

Зараз тексту законопроекту і інших супровідних документів на сайті Ради немає. Однак, як повідомив один з авторів проекту, нардеп Вадим Денисенко, на цей раз фантазувати не стали. Так що Кіровоградську область назвуть по імені міста, що є столицею регіону – Кропивницька.

У скільки обійдеться проект перейменування – невідомо. Втім, зазвичай у пояснювальних записках до такого роду законопроектів автори вказують на відсутність будь-яких витрат з боку як державного, так і з боку місцевих бюджетів.

Ймовірно, обидва зареєстрованих у Раді проекту будуть розглянуті в сесійній залі в один день. Але точна дата голосування поки невідома.