У бою на Сході країни загинув броварчанин Ярослав Друзь. Що відомо про Героя

У бою на Сході країни загинув 24-річний броварчанин Ярослав Друзь.

Він був бійцем ЗСУ 48-го батальйону 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців.

Про це журналістам «Трибуни» повідомив волонтер спільноти «БроДобро» Олександр Сушилін, який тримає зв’язок із батальйоном, де воював Ярослав.

Ярослав навчався в ЗОШ №3 до 9 класу. «Як і частина хлопців його віку, був розбишакою – влаштовував розбірки з однолітками і за це його часто викликали до директора, – розповіла «Трибуні» Ярославова однокласниця Дарина.Але нас, дівчат, завжди захищав, допомагав у всьому, на 8 Березня дарував шоколадки».


У бою на Сході країни загинув броварчанин Ярослав Друзь. Що відомо про Героя

За словами Олександра Сушиліна, у перші дні війни Ярослав приєднався до волонтерської спільноти, що діяла в манежі. Там виконував усю необхідну роботу, пов’язану з доставленням і розвантажуванням гуманітарної допомоги. «Ярослав завжди приходив на допомогу в потрібний момент, ніколи не відмовляв», – розповідає Олександр.

Потім Ярослав приєднався до добровольчого батальйону «Манеж», а 1 травня записався в ЗСУ і пройшов необхідне навчання. Разом із іншими добровольцями спочатку був направлений до кордону з Білоруссю, а згодом їх перекинули в напрямку Бахмута.

Під час одного з боїв у окоп, де був Ярослав, влучила ворожа ракета. Він загинув на місці. Через бої, Ярославове тіло побратими не могли забрати з окопу кілька днів.

Точна дата загибелі Ярослава наразі достеменно невідома. Попередньо, волонтер називає 22 червня, військові поки що коментарів не надають.

«Захисник нашої волі, тихого неба над нашими головами і просто чудовий друг, який завжди був надійним міцним плечем для своїх рідних, близьких та друзів», – каже Олександр.

Прощання з Героєм  відбудеться 1 липня об 11:00  на вул. Героїв України (Гагаріна), 22-А в церкві Покрови Пресвятої Богородиці.

У Ярослава залишилася мама і сестра.

Царство Небесне і вічний спокій Герою.

Джерело