Небезпечно для здоров’я: 9 овочів, які не можна їсти щодня

Фахівці рекомендують бути особливо обережними з цими овочами.

Багатьом людям з дитинства твердили про користь овочів, і саме цей продукт на даний момент вважається найбільш безпечним, хоча насправді все може бути трохи інакше. Деякі овочі, звичайно, несуть потенційні ризики для здоров'я, хоча зазвичай це залежить від способу приготування страви, інформує Ukr.Media.

Про те, якими овочами краще не зловживати, розповіли експерти.

Селера

Помилковий стереотип про те, що селера допомагає «спалити» калорії, є причиною, через яку адепти правильного харчування змітають її зі стелажів. Однак насправді вона нічого не спалює.

Важливе уточнення — взагалі не існує продуктів, які спалювали б калорії, це лише маркетинговий прийом.

Селера — це овоч зі своєрідним смаком і низьким вмістом поживних речовин, дуже часто потрапляє на лідируючі позиції в рейтингу овочів з високим вмістом пестицидів — за даними Міністерства сільського господарства США, у ньому їх було виявлено до 68 видів.

Шпинат

Історія шпинату неймовірно схожа з історію селери. Шпинат вважається одним із найкорисніших продуктів через те, що в ньому міститься велика кількість вітамінів А та К.

Однак люди, які купують неорганічний шпинат, можуть відкрити шлях до свого організму близько 50 пестицидів. Так що наступного разу слід замислитися перед покупкою.

Броколі

Броколі не несе прямої шкоди здоров'ю, але може стати причиною здуття живота. А здуття, погодьтеся, штука дуже неприємна.

Готувати броколі фахівці рекомендують періодично — можна використовувати цей овоч як начинку, а можна як окрему страву.

Брюссельська капуста

Як і броколі, брюссельська капуста належить до хрестоцвітих овочів, які збільшують газоутворення та призводять до посилення метеоризму. Це відбувається через рафіноз і сульфат.

Рафіноза — це трисахарид, який не перетравлюється, поки не досягає товстої кишки, де потім ферментується. А сульфат це те, що викликає запах.

Кукурудза

При приготуванні кукурудзи люди нерідко використовують велику кількість олії та солі. Такий підхід сам по собі не обіцяє нічого доброго. Проте проблема не в цьому. Річ у тім, що кукурудза неодноразово зазнавала великої кількості генетичних модифікацій.

Отже, споживання кукурудзи може стати причиною підвищеної чутливості шлунка, а також каталізатором появи алергічної реакції.

Болгарський перець

Деякі дієтологи вважають, що пасльонові овочі, вірніше, їх систематичне вживання здатне призвести до запальних процесів.

У перспективі це може призвести до досить серйозних ускладнень у майбутньому: серцевих захворювань, раку та діабету, і це лише деякі з наведених наслідків.

Картопля

Хоча картопля дійсно містить багато калію та вітаміну С, її зазвичай очищають від шкірки, що видаляє з готової страви клітковину.

Більш того, картоплю, зазвичай, найбільше смажать і покривають сіллю, що практично знищує будь-яку поживну цінність цього овочу. Його точно не варто їсти щодня.

Горошок

Так само, як картопля та кукурудза, горох містить багато крохмалю. Він вважається глікемічно насиченим овочем, регулярне споживання якого може призвести до збільшення ваги, підвищення рівня цукру в крові та спалахів сильного голоду.

Баклажан

Баклажан працює за принципом губки, він вбирає не лише смак, а й весь жир, калорії та натрій та своїх «сусідів». Загалом відмовлятися від баклажанів точно не варто, але важливо стежити за способом їх приготування.

Источник