Чизкейк з грейпфрутом без випікання – рецепт від Євгена Клопотенка

Ніжний, кремовий та в міру солодкий чизкейк без випікання з карамелізованими кружальцями грейпфрута. Такий цікавий і, звісно, смачнезний десерт нікого не залишить байдужим і займе не надто багато зусиль для приготування.

Рецептом чизкейка поділився Євген Клопотенко.

Секрети ідеального чизкейка

Чим жирніший кисломолочний сир, тим він солодший та ніжніший на смак. Тому для чизкейка він має бути найвищої жирності. Найкраще – домашній, придбаний у перевіреної господині. Щоб десерт вийшов кремової консистенції, сир необхідно добре перетерти через дрібне сито чи перебити блендером. Цукор додавайте до свого смаку, але в запропонованому рецепті співвідношення ідеальне.

Інгредієнти

  • 500 г кисломолочного сиру 9%
  • 200 мл натурального несолодкого йогурту 
  • 150 г цукру 
  • 10 г гранульованого желатину 
  • 50 мл води 
  • 250 г вівсяного печива 
  • 100 г вершкового масла 82,5%

Для прикраси:

  • 1 грейпфрут 
  • 2 ст. л. цукру
  • 20 г вершкового масла 82,5%
  • ½ лимона (сік) 
  • 20-30 г чорного шоколаду 

Чизкейк з грейпфрутом: покроковий рецепт

  • Залийте 10 г желатину водою (приблизно 50 г) і відставте на 10 хвилин. За цей час желатин розбухне. Після цього розчиніть його на паровій бані, постійно помішуючи віничком або ложкою. Потім відставте миску в сторону. Якщо желатин почне застигати, поверніть миску на парову баню. 
  • Подрібніть 250 г вівсяного печива в крихту. Можна використовувати блендер або скористатися качалкою. Для цього на пергаментний папір викладіть печиво, зверху накрийте таким же шматком та розкачуйте печиво качалкою.  
  • Розтопіть 100 г вершкового масла 82,5% та змішайте в мисці з крихтою печива.
  • Добре перемішайте суміш до однорідного стану. 
  • Викладіть пластичну масу в розбірну форму діаметром 20 см. Добре утрамбуйте склянкою та поставте в холодильник для застигання щонайменше на 30 хвилин.
  • Тим часом перетріть через сито 500 г кисломолочного сиру 9% чи перебийте занурювальним блендером. Додайте 200 мл несолодкого йогурту та 150 г цукру. 
  • Добре перемішайте сир з цукром до однорідності блендером або ложкою. 
  • Перекладіть в сирну масу розпущений желатин і перемішайте. 
  • Викладіть отриману масу на основу з вівсяного печива і знову поставте форму в холодильник для застигання щонайменше на 2 години.
  • Грейпфрут добре помийте та наріжте кружальцями. Його ми будемо використовувати як прикрасу для чизкейку. Якщо вам не дуже подобається невеличка гіркота цього цитруса, використайте апельсин.
  • Розтопіть на сковорідці 20 г вершкового масла 82,5%. 
  • Коли масло трохи розтопиться, вичавіть туди сік половини лимона. 
  • Додайте в сковорідку 2 ст. л. цукру. Зменште вогонь і дочекайтеся, поки цукор розтане.
  • Викладіть на сковорідку кружечки грейпфрута і тушкуйте 5-7 хвилин, поки фрукт не карамелізується. Періодично перевертайте з боку на бік часточки щипчиками або виделкою. Потім викладіть на тарілку, щоб вони повністю остигли.
  • Після охолодження викладіть карамелізовані кружечки грейпфрута на чизкейк і за бажанням посипте чорним шоколадом, нарізаним на смужки. 

Джерело