Що необхідно для побудови країни успішних громад » | Экономика

Сфера будівництва – одна з основних структуроутворюючих ланок національної економіки та господарського комплексу територіальних громад.

Успішна децентралізація можлива на основі створення сприятливого інституціонального середовища для розвитку будівельної галузі.

Лідер партії «Слуга народу» Олена Шуляк на своїй сторінці у Facebook зазначає, що «запорука справжнього розвитку громад – у можливостях, прозорості процесів та відповідальності.

Поясню на прикладі містобудування: якщо не реалізувати реформу, ми й далі матимемо порушення правил та корупцію. Тобто, якою б дієвою не була б громада – без реформи й далі страждатиме від незаконних забудов у своєму місті чи селищі».

«Тому зараз ми готуємо до другого читання основоположний законопроект 5655 про реформування сфери будівництва. Ми плануємо забезпечити: прозорість і діджиталізацію всіх процесів; можливість контролю для місцевого самоврядування; ефективні контроль та нагляд; високі штрафи і посилену кримінальну та адміністративну відповідальність для порушників. Наша мета – країна успішних громад, комфортної інфраструктури, доступного житла», – переконана Олена Шуляк.

Зазначимо, що об’єднані територіальні громади (ОТГ) у 2021 році внаслідок дерегуляції земельних відносин отримали значний територіальний ресурс у вигляді земель сільськогосподарського призначення поза межами населених пунктів.

Економіст

Источник