Як може відбутися природний відбір політичних сил » | Экономика

В останні десятиліття в Україні так і не сформувалися політичні партії класичного зразка. Тому у виборах приймають участь, як правило, політичні проєкти, а не партії.

Екс-спікер українського парламенту Володимир Литвин на своїй сторінці у Facebook говорить про те, що президенту Зеленському варто було б спробувати перезапустити Верховну Раду, але не за тими законами, які завжди намагаються підігнати під політичну ситуацію чи під себе.

«Те, що зараз коїться з виборами за пропорційною системою – це злочин перед країною. Адже якщо брати Верховну Раду, то практично жодна з політичних партій не відповідає необхідним критеріям, за винятком однієї чи двох. Потрібно запровадити принцип, який існує у класичній парламентській демократії у Великобританії, – вибори за мажоритарними округами, але з висуванням політичних партій. В такий спосіб ми отримаємо парламент, який має підтримку людей на виборчих округах і в нас відбудеться природний відбір політичних сил», – переконаний Володимир Литвин.

Передова світова практика підтверджує, що на основі боротьби між ідеологічними партіями досягається позитивний результат в розвитку країни.

Економіст

Источник