У Києві перевірили більше тисячі точок продажу продуктів: 267 протоколів направлено до суду

У Києві перевірили більше тисячі точок продажу продуктів: 267 протоколів направлено до суду

У Києві триває перевірка безпечності та якості реалізації харчових продуктів тваринного і рослинного походження. З 29 червня було перевірено 1074 об’єкти, загалом складено 360 протоколів. У 23 випадках працівники поліції вилучили обладнання через відсутність дозвільних документів на торгівлю. 

Про це, як передає , йдеться в повідомленні пресслужби ГУ Держпродспоживслужби в Києві. 

 

“Фахівці перевіряли дотримання суб’єктами господарювання, працівниками торгівлі, громадянами, які здійснюють обіг харчових продуктів на території міста, законодавства про харчові продукти, зокрема щодо безпечності та якості торгівлі”, – йдеться в повідомленні.

Так, із 360 протоколів, 267 складено фахівцями ГУ ДПСС в Києві, їх буде передано до суду (відповідно до ст. 166 п. 22 Кодексу України про адміністративні правопорушення). У 23 випадках працівники поліції вилучили обладнання за ст. 164 Кодексу.

Зазначається, що серед основних виявлених порушень є наступні:

  • не утримання потужності в чистоті та належному стані;

  • відсутність захисту від будь-якого забруднення, зокрема від шкідників та гризунів;

  • відсутність засобів для підтримання належної особистої гігієни;

  • поверхні (включно з поверхнею обладнання), що контактують з харчовими продуктами, не відповідають основним вимогам: утримання в непошкодженому стані, легко чистяться та дезінфікуються, зроблені з гладких, нержавіючих, нетоксичних, придатних до миття матеріалів;

  • немає забезпечення гарячою та/або холодною питною водою в необхідній кількості;

  • відсутність належних засобів для гігієнічного зберігання небезпечних та/або неїстівних речовин і відходів (рідких або твердих), а також засобів для їхнього зберігання та подальшого поводження та/або відповідного договору щодо їхньої утилізації (знищення);

  • відсутність належних засобів для підтримання температури, необхідної для зберігання харчових продуктів, та її контролю;

  • не забезпечено розміщення харчових продуктів таким чином, щоб максимально знизити ризик їхнього забруднення.

  • Нагадаємо, перевірки яток та фастфудів у столиці розпочали після того, як у кінці червня десятки людей отруїлись шаурмою. Станом на 22 червня в Києві було зареєстровано 24 випадки захворювання, пов’язані з вживанням шаурми, придбаної в павільйоні на проспекті Бажана, 3. Також було зареєстровано 5 випадків захворювання після споживання їжі, придбаної в павільйоні за адресою вул. Ахматової, 44. 

    Источник