Лікарі порівняли користь курячого та індичого м'яса.
Нутриціологи поділилися корисною інформацією про поживні властивості курки та індички. Згідно з їх словами, обидва види м'яса багаті на білок, проте вони мають свої унікальні характеристики, інформує Ukr.Media.
Лікарі зазначили, що індичка без шкіри в ділянці грудки містить більше заліза і менше холестерину порівняно з курячими грудками. Крім того, індичка багатша на білок і холін, який вкрай важливий для функціонування мозку.
Проте, фахівці також підкреслили, що куряча грудка має трохи вищий індекс PDCAAS — показника засвоюваності білка. Як вказали лікарі, в індички цей індекс становить 0,91, тоді як у курки — 0,93 з можливого максимум одного бала.
Обидва види птиці корисні для раціону, але в плані нутрієнтів індичка трохи перевершує курку. Якщо ваша мета — збільшити споживання білка, індичка буде найкращим вибором, додали медики.
Оставьте ответ