Гриби потрібно вживати з обережністю.
Для дорослої людини рекомендовано вживати до 100-150 грамів грибів до двох разів на тиждень, у разі відсутності обмежень, пов'язаних зі станом здоров'я, розповіли лікарі-дієтологи, інформує Ukr.Media.
Гриби — це низькокалорійний продукт (від 12 ккал до 35 ккал на 100 г залежно від виду), у них багато рослинного білка, мало жирів і не так багато вуглеводів. Але попри низьку калорійність, як і в будь-якого продукту, гриби мають норми споживання. Так, для дорослої людини рекомендовано вживати до 100-150 г грибів до двох разів на тиждень у разі відсутності обмежень, пов'язаних зі станом здоров'я.
Гриби містять вітаміни А, С, групу B, вітамін D, а також такі мікроелементи як калій, мідь, залізо, кальцій, хром, сірку. Завдяки своїй структурі гриби зберігають усі корисні властивості навіть після термічної обробки та заморожування.
Проте не слід занадто захоплюватися грибами: їх переїдання може призвести до тяжкості в області шлунка, порушення травлення, ферментної недостатності. Дітям до двох років гриби взагалі не рекомендуються через недостатність ферментів, здатних їх перетравлювати. Дітям від трьох до п'яти років допускається додавати до раціону не більше 50 грамів грибів один раз на тиждень, вирощених у промислових комплексах з метою унеможливлення потрапляння токсичних речовин з навколишнього середовища, зазначили медики.
Оставьте ответ